DUYURULAR
FutureFoods: Geleceğin Sürdürülebilir Gıda Sistemleri için Avrupa Ortaklığı
Avrupa'nın sürdürülebilir gıda sistemlerine geçiş hedefi doğrultusunda TÜBİTAK ve TAGEM'in de desteklediği FutureFoodS – Geleceğin Sürdürülebilir Gıda Sistemleri için Avrupa Ortaklığı kapsamında proje çağrıları açılmıştır.
Çağrı, gıda sistemlerini dönüştürmek, yenilikçi gıda tasarımlarını desteklemek ve sürdürülebilir gıda tercihlerine güç katmak gibi öncelikli alanlara odaklanmaktadır.
Çağrı Takvimi:
-
Uluslararası proje önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 15 Ocak 2025 (13:00, CET)
-
1.Aşama proje önerileri TÜBİTAK ulusal başvurusu için son tarih: 17 Ocak 2025 (23:59 TSİ)
-
1.Aşama önerilerinin TÜBİTAK ulusal başvurusu e-imza süreçleri için son tarih: 22 Ocak 2025 (23:59 TSİ)
-
2.Aşama önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 09 Temmuz 2025 (13:00, CEST)
Detaylara link'ten ulaşabilirsiniz.
KOSGEB İş Geliştirme Desteği 2024 Yılı 3. Dönem Başvuruları Başladı
KOSGEB’in 2024 yılı 3. dönem İş Geliştirme Destek Programı başvuru tarihleri belli oldu. Programdan faydalanmak isteyenler için başvurular başlamıştır.
Katılım için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024.
Ayrıntılara link'ten ulaşabilirsiniz.
Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü Başvuruları açıldı!
Çukurova Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle, 19 Aralık 2024 tarihinde “Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü” etkinliği düzenlenecektir. Araştırma ve inovasyon değişimine yön veren bu program hakkında bilgi almak ve iş birliği fırsatlarını değerlendirmek için siz de aramızda olun!
Katılım için son başvuru tarihi 17 Aralık 2024.
Ayrıntılara link'ten ulaşabilirsiniz.
1832 Sanayide Yeşil Dönüşüm 2024-3 Çağrısı açıldı!
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında TÜBİTAK TEYDEB bünyesinde açılan çağrı ile özel sektörün yeşil dönüşüme yönelik ürün veya süreç geliştirme faaliyetleri desteklenecektir. Çağrıya KOBİ ve büyük ölçekli kuruluşların başvuruları mümkün olup, ortaklı başvuru da yapılabilecektir.
Son başvuru tarihi:
31 Ocak 2025
Ayrıntılara link'ten ulaşabilirsiniz.
FONKSİYONEL MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ SEMPOZYUMU - 2025 (SFME-2025)
Fonksiyonel Malzemeler ve Mühendislik Sempozyumu 2025 (SFME-2025) 23 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilecek Bilim insanları, eğitimciler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerini multidisipliner bir ortamda bir araya getirerek teorik ve pratik bilgilerin bilimsel bir çerçevede paylaşılmasını ve tartışılmasını amaçlamaktadır.
Ayrıntılara link'ten ulaşabilirsiniz.
TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD (ICT-enabled agri-food systems) Era-Net Cofund projesinin 2024 yılı çağrısına ilişkin takvim güncellenmiştir.
Güncellenen takvim aşağıda sunulmuş olup çağrıya ilişkin detaylara uluslararası (https://submission-ict-agri-food.ptj.de/call1) ve ulusal başvuru sayfalarından ulaşabilirsiniz (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr ).
Güncellenen Çağrı Takvimi:
Uluslararası proje önerilerin Ortak Çağrı Sekretaryasına ön kayıtları* için son tarih: 24 Mayıs 2024 13:00 CEST
*Proje ekiplerinin girişinin yapıldığı Önkayıt zorunlu olup, ön kayıt yapılmayan projeler için başvuru yapılamayacaktır.
Uluslararası proje önerilerin Ortak Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 8 Temmuz 2024 13:00 CEST
Ulusal ön başvurunun TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) üzerinden onaylanması için son tarih: 12 Temmuz 2024 (17:30 TSİ)
Ulusal ön başvurunun TÜBİTAK PBS üzerinden elektronik olarak imzalanması için son tarih: 15 Temmuz 2024 (17:30 TSİ)
Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisi (JOBESAM); açık erişimli, hakemli, yılda iki kez (Haziran ve Aralık ayları) yayın yapan bilimsel bir dergidir. Toros Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’ne bağlı olarak yayım yapmaktadır. Bu kapsamda dergi; başta davranış, sürdürülebilirlik ve yönetim alanları olmak üzere sosyal bilimlerle ilişkili konularda özgün ve nitelikli çalışmaları uluslararası standartlarda ve bilimsel bir yaklaşımla ele almayı amaçlamaktadır. Dergi Haziran sayısı için bilimsel makale almaya devam etmektedir.
Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisinin kapsamında:
• Yönetim ve Organizasyon
• Psikoloji ve Davranış Bilimleri
• Sürdürülebilirlik ve Alt Alanları
• Ekonomi ve Finans konularına yer verilmektedir.
4. Uluslararası Sürdürülebilir Lojistik Sempozyumu, Kuşak ve Yol Girişimi
06-07 Haziran 2024 / MERSİN
Bu yıl, sempozyumun kapsamı "Kuşak ve Yol Girişimi" ve sürdürülebilirlik kavramlarının önemini vurgulamak üzere genişletilmiştir. Sempozyumun başlığı "4. Uluslararası Sürdürülebilir Lojistik Sempozyumu, Kuşak ve Yol Girişimi" olarak belirlenmiştir. Sempozyum, 06-07 Haziran 2024 tarihlerinde Türkiye'nin Mersin şehrinde, Toros Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü tarafından çevrimiçi oturumlarla düzenlenecektir. Ayrıca, Toros Üniversitesi, L'Université Clermont Auvergne (UCA), Sürdürülebilirlik Üzerine Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi (ERASME), Lazarski Üniversitesi, Birmingham City Üniversitesi (BCU), Tokyo Üniversitesi (UTokyo) ve Türk Lojistik Derneği (LODER) ile iş birliği yapacaktır.
Sempozyumun teması "Kuşak ve Yol Girişimi" olarak belirlenmiştir ve bu, "İpek Yolu"nun tüm coğrafi bölgesine atıfta bulunmaktadır. Bu tema, daha adil, kapsayıcı, sürdürülebilir ve çevre dostu stratejiler kullanarak tedarik zinciri ve lojistik sistemlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, coğrafi bölgedeki tüm uluslar için etkili kaynak kullanımı önceliklerini tartışmanın yanı sıra, geri kalan dünya için model olacak araştırma ve çözüm önerilerini sunmayı hedeflemektedir.
Bu bağlamda, sempozyum, "Kuşak ve Yol Girişimi" başlığı altında lojistikteki en son gelişmeleri ve bu yaklaşımın sürdürülebilirlik perspektifinden olası tüm etkilerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, bu sempozyum, çeşitli disiplinlerdeki mevcut araştırmaları, uygulamaları ve bilimsel çalışmaları içerecek ve tüm bunlar sektör faaliyetlerinin gelişimine katkıda bulunacaktır. Bu şekilde, küresel ve bölgesel konular üzerine yapılan araştırmalar sayesinde, işbirlikçi çözüm yöntemleri oluşturulacak ve paydaşlar arasında profesyonel ve sosyal iletişim ile iş birliği teşvik edilecektir.
Bilgi için: www.sustain-lgsts.com
AMAÇ VE KAPSAM
3rd International Traditional Food and Sustainable Nutrition Symposium
Toros Üniversitesi tarafından düzenlenen 3rd International Traditional Food and Sustainable Nutrition Symposium, geleneksel gıdalar, sürdürülebilir gıda, beslenme ve gastronomi sistemlerine odaklanan önemli bir uluslararası bilimsel, teknolojik ve iş forumudur.
Uluslararası iklim değişikliği, gıda kıtlığı, yoksulluk, salgın hastalıklar, doğal kaynakların tükenmesi ve benzeri sorunlar gibi acil sorunlara acil çözümler gerektiren bir çağda yaşıyoruz. Kaynaklarımızın sınırlı doğası göz önüne alındığında, ekosistemlerin gelecek nesiller için yeterli olmasını sağlamak amacıyla acilen korunmaya ihtiyaç olduğu açıktır. Bu dönüşüm, çevrenin korunmasına ve insan ve doğal sistemlerdeki dinamik dengeye odaklanan, sosyal açıdan sorumlu, çevresel açıdan sürdürülebilir bir toplum yaratmayı amaçlamaktadır.
3rd International Traditional Food and Sustainable Nutrition Symposium, seçkin araştırmacı ve akademisyenlerin katılımıyla 3-4 Ekim 2024 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Sempozyumun ana teması gıda, beslenme ve gastronomi alanlarında sürdürülebilirlikle ilgili küresel zorluklara çözüm bulmanın yollarını keşfetmek. Aşağıda verilen bağlantılarda belirtilen alanlardaki araştırma bulgularını, yenilikçi fikirlerini ve önerilerini paylaşmak üzere araştırmacıların sempozyuma katılımını bekliyoruz.
İkinci aşamada ise lise ve lisans öğrencileri ile öğretmenler 22 Nisan 2024 (Saat: 23.59) – 6 Mayıs 2024 (Saat 17.30) tarihinde ilk aşamada proje yürütücüleri tarafından bursiyer talepleri doğrultusunda projelerde görev almak için başvuru yapabileceklerdir. Başvurular BİDEB Başvuru İzleme Sistemi (https://ebideb.tubitak.gov.tr/giris.htm) üzerinden alınacaktır.
Uygulamalı Kuantum Teknolojileri Konulu Eureka Network Çağrısı Açıldı
Çağrı Başvuru Süreci
Başvurular uluslararası ve ulusal olmak üzere iki aşamalı olarak yürütülecektir.
- Aşama/Uluslararası Başvuru: Tüm ortakların, çağrı web sayfasında bulunan Eureka proje başvuru formunu çevrim içi olarak doldurmalıdır (https://eureka.smartsimple.ie/s_Login.jsp). Her başvuru, bu başvuruda yer alan ülkelerin ulusal Eureka ofisleri tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Ön değerlendirme süreci 14 Mayıs 2024’te tamamlanacak olup, uygun bulunan projeler ulusal başvuru yapmak üzere davet edilecektir.
- Aşama/Ulusal Başvuru: Türkiye’den katılımcıların uluslararası başvuru formuyla birlikte TÜBİTAK 1719-Eureka Kuantum Teknolojileri ulusal çağrısına 6 Haziran 2024 tarihine kadar ulusal başvurularını yapmaları gerekmektedir (https://eteydeb.tubitak.gov.tr/prodis.htm).
- Ulusal çağrı metni ve kuralları için lütfen tıklayınız.
TÜBİTAK Projesi Eğitimi-1002, üniversitemizin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Serkan TAŞ'ın rehberliğinde, online platform üzerinden 28 Mart 2024 Perşembe Saat: 15.30 da gerçekleştirilecektir.
TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Kapsamı
Hedef kitle: Araştırmacılar, Yazarlar ve konuyla ilgili daha fazla bilgi almak isteyen Kütüphaneciler
Konuşmacı: Duygu Paçalı - Satış Yöneticisi
Açık erişim hakkında bilgi edinip çığır açan bu anlaşmadan nasıl yararlanabileceğinizi öğrenebilirsiniz!
Aralarından seçim yapabileceğiniz dört tarih var, bunlardan uygun olan birine kaydolunuz. Tüm saatler yerel saatle (Türkiye saati) verilmiştir.
13 Mart 2024 saat 11:00 Kayıt Linki: https://register.gotowebinar.com/register/5954367174391785564
21 Mart 2024 saat 15:00 Kayıt Linki: https://register.gotowebinar.com/register/1553165064916191576
25 Nisan 2024 saat 11:00 Kayıt Linki: https://register.gotowebinar.com/register/4098216724551495510
28 Mayıs 2024 saat 14:00 Kayıt Linki: https://register.gotowebinar.com/register/7846820199861858647
* Webinar dili Türkçe’dir. Kayda erişmek ve katılım sertifikası almak için kayıt gereklidir.
Süre: 45-60 dakika.
Wiley ile Bilimsel Bir Makaleyi Nasıl Başarıyla Yayımlayabilirsiniz?
Hedef kitle: Araştırmacılar, Yazarlar
Konuşmacı Editör: Dr. Irem Bayindir-Buchhalter - Genel Yayın Yönetmeni
Açık erişim de dahil olmak üzere Wiley dergilerine makalenizi nasıl göndereceğiniz hakkında bilgi alabileceğiniz bir webinar
- Makale göndermek için doğru dergiyi seçmenin önemi.
- Hakem değerlendirme süreci ve editör kararları.
- Makalenizi nasıl yazacağınıza dair tavsiyeler.
Seçebileceğiniz iki tarih vardır, bunlardan uygun birine kaydolunuz. Tüm saatler yerel saatle (Türkiye saati) verilmiştir.
27 Mart 2024 saat 13:00 Kayıt Linki: https://register.gotowebinar.com/register/1790954245652580447
17 Nisan 2024 saat 12:00 Kayıt Linki: https://register.gotowebinar.com/register/6182687360990091351
* Webinar dili Türkçe’dir. Kayıtlara erişmek ve katılım sertifikası almak için kayıt gereklidir.
Süre: 45-60 dakika.
Ülkemizde Sık Görülen Metabolik/Nörodejeneratif/Nörogelişimsel Bozukluklar ve
Kronik Ağrı Yönetiminde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uygulamaları
Çağrısı açıldı.
2232 - A Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ve 2232 - B Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı 2024 yılı çağrıları 30.04.2024 tarihine kadar açık olacaktır.
Detaylar için:
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülmekte olan 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının 2024 yılı 1. dönem başvuruları 29 Ocak 2024 tarihi itibariyle https://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden alınmaya başlanmıştır.
2024 yılı 1. döneminde sunulacak proje önerilerinin çevrim içi başvuruları için son tarih 18 Mart 2024, söz konusu projelerin e-imza sürecinin tamamlanması için son tarih ise 21 Mart 2024 olarak belirlenmiştir.
- Güneş Enerjisi Sistemleri Tesisatı Eğitimi
TARİH: 9-13 Ocak 2024
YER: Toros Üniversitesi Mezitli Kampüsü
- Novartz Bilişim Kurucusu Sayın Cantekin GÜNEŞER rehberliğinde yapılacak "Akademisyenler İçin Teknokent" konulu bilgilendirme eğitimi 16 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.
- Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamındaki Ar-Ge ve Yenilik Konuları ile uyumlu olan projelerden 1833 - SAYEM Yeşil Dönüşüm Çağrısı açıldı. Çağrı duyurusu ve başvuru için tıklayınız.
- BAP-BEDEK Farkındalık Eğitimi, üniversitemizin değerli Kalite Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Yüksel Özdemir'in rehberliğinde, Zoom üzerinden 11 Aralık 2023, Pazartesi Saat: 14.00 de gerçekleştirilecektir.
- Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından 27 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 10:00'da Mezitli Kampüsünde yüz yüze gerçekleştirilecek olan “Workshop on Functional Materials Science and Engineering 2023” etkinliğine dair duyuru ve bilgilendirme Web Sayfamızda bulunmaktadır. KATILIM ÜCRETSİZDİR. Tüm Üniversitemiz ilgililerinin ve ilgilenenlerin bilgisine sunulur. | Workshop on Functional Materials Science and Engineering (toros.edu.tr)
- Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR)-STAR Lisans 2023 Çağrısı Kapsamında Başvuruları Açıldı.
- ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından çevrim içi olarak düzenlenen 05 Aralık 2023 – 13:30 tarihli Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Arıkan’ın vereceği “Yapay Zeka Çağında Üniversite Eğitimini Yeniden Düşünmek” başlıklı seminer verilecektir. Seminer zoom platformunda ve sunum dili Türkçe olarak gerçekleştirilecektir. Bu konuya ilgi duyan herkes davetlidir.
Zoom için gerekli bilgiler
Konu: Yapay Zeka Çağında Üniversite Eğitimini Yeniden Düşünmek
Tarih: 05 Aralık 2023 - Salı - 13:30
Toplantı ID: 931 5401 3986
Şifre: 047604
Bağlantı ve Kayıt Adresi:
https://zoom.us/meeting/register/tJcscu2orzgjEtJDML2W6fVMEEtiBGsVikF4
Seminerlerimiz aylık olarak öğretim yılı boyunca devam edecektir.
Seminer Özeti
---------------
Yapay Zeka'nın (YZ) dönüştürücü dalgasının toplumun her kesiminde hissedildiği günümüzde, yüksek öğretimin rolü ve yapısı eşi benzeri görülmemiş zorluklar ve fırsatlarla karşı karşıyadır. Bu sunumda, YZ'nın üniversite eğitimine olan çok yönlü etkilerini vurgulanacak ve kurumların bu hızla değişen ortama nasıl adapte olabileceği ve gelişebileceği tartışılacaktır. Konu üzerinde hızla gelişmekte olan literatürde yer alan ana temalar irdelenecek ve değerlendirilecektir. Literatürdeki önemli bir eksiklik olan geleceğin mesleklerine uygun şekilde bir yüksek öğretim planlanmasının gerekliliği üzerinde durulacaktır. YZ alanındaki gelişmelerin gelecek yıllarda daha da hızla artacak dönüşümü sonrasındaki profesyonel çalışma ortamında kariyerlerini yapacak öğrencilerine hala değerli bir katkı sağlayabilmeleri için üniversitelerin almaları gereken tedbirler için öneriler sunulacaktır.
- TÜBİTAK Marmara Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi ve Adres Patent Firması yürütücülüğünde 1 Aralık Cuma saat 10.00-11:00 arasında Patent Vekili Sn. Süleyman ERYILMAZ tarafından “Yazılımların Patentlenebilirliği Ve Patent Dokumanı Hazırlama’ konulu online eğitim düzenlenecektir.
Bilgilendirme günü Zoom Programı üzerinden online olarak gerçekleşecektir.
Katılım tüm kurum / kişilere açık ve ücretsizdir.
Katılım sağlamak isteyenler link üzerinden kayıt oluşturması gerekmektedir.
İlgili kurum / kişiler kayıt yaptırdıktan sonra katılım linki paylaşılacaktır.