
Türkiye Atıf Dizini Deneme Erişimi
Türkiye’de Sağlık Bilimleri alanında yayımlanan 490 Türk dergisinin birbirlerine atıf yapmalarını ve ulusal atıf sayımızı yüksek seviyelere taşınmasını sağlayan Tek ULUSAL ATIF TARAMA dizini olan “TÜRKİYE ATIF DİZİNİ” 15.11.2020 tarihine kadar deneme erişime açılmıştır.
Erişim adresi: http://www.atifdizini.com/
ÖNEMLİ NOT: www.atifdizini.com adresine girdikten sonra sayfanın sağ üst köşesinde yer alan “üye ol” sekmesinden her kullanıcının bir kereye mahsus ''yeni kullanıcı'' olarak kurumsal email adresi (edu.tr adresleri ) ile kayit yapılması gerekmektedir. Bu kayıt işlemi tamamlandıktan sonra, firma tarafından kullanıcıya onay maili gönderilmektedir. Onay maili gedikten sonra, kullanıcı adi ve şifre ile her zaman kurum içi/kurum dişi erişim sağlayabilirsiniz.
Tüm dergi listesi (490 dergi):
http://www.atifdizini.com/journals
Türkiye Atıf Dizini'ne kayıtlı tüm dergilerin makaleleri, sağlık bilimleri alanında (Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Hemşirelik, Fizyoterapi Rehabilitasyon, Psikoloji, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri ve Sağlık Bilimleri branşları) yayımlanan akademik-bilimsel makalelerdir.
Türkiye Atıf Dizini Önemli Özellikleri:
- Türkiye’deki TEK ULUSAL ATIF TARAMA dizinidir.
- Tek bir arama ile 490 dergide yayımlanan güncel makale başlıklarını hızlıca liste halinde görebilme, ilgi duyulan makalenin Türkçe-İngilizce özetine kolayca göz atabilme, istenilen makalenin tam metnine (pdf) anında erişebilme.
- Makaleyi kaynak gösteren diğer makaleleri, makalenin yazarının başka makalelerine aldığı atıfları inceleyebilme.
- Kayıtlı dergi sayısında her geçen gün artış.
- Araştırmacının konu ve kaynak tarama için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm sağlamaktadır.
- Dizin’e kayıtlı dergilerin yeni sayılarının sürekli takibi ile anlık veri girişlerinin yapıldığı geniş ve güncel bir veri tabanıdır.
- Dergilerin ve makalelerin etkinliklerinin karşılaştırılabilmesi için; ulusal etki değeri, ziyaretçi sayıları, yayın periyotlarına uyumları, aldıkları atıf sayıları, uluslararası etki değerleri (impact factor), yazar ve makale bazında alınan atıflar gibi birçok başlığı içeren ve veri tabanına kayıtlı ulusal dergilerin verilerinden derlenen “istatistik” menüsü yer almaktadır.
- Dergilerin, kaynak gösterilirken kullandıkları kısaltmalarını, yayın periyotlarını, kayıtlı oldukları indeksleri içeren kısa bilgilerini içermektedir.
- Başka makalelerden atıf almış makale başlığı, ilk tarama ekranında görüntülenebilmektedir.