1ST INTERNATIONAL TRADITIONAL FOODS AND SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ev sahipliğinde 10 Ağustos 2022 tarihinde "1st International Traditional Foods and Sustainable Food Systems" Sempozyumu online olarak gerçekleştirildi. Sempozyum, gastronomi, gastronomi turizmi ve kültürel miras, gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında 25'ten fazla önde gelen bilim insanından oluşan bir bilim kurulunun desteğiyle düzenlendi.
Açılış töreni Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ARIÖZ, Sempozyum Organize Komitesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağla ÖZBEK ve Toros Üniversitesi Gıda Beslenme ve Gastronomi Dergisi Editörü Prof. Dr. Bahar TANER'in konuşmalarıyla gerçekleştirildi.
Sempozyuma, dünyanın farklı bölgelerinden akademik çevrenin tanınmış temsilcileri, bilim insanları, kamu kurumları ve etnik topluluklar katıldı. Yoğun ilgi gören Sempozyum 14 farklı ülkeden saygın bilim insanları ve 60 adet sözlü bildiri ile başarıyla gerçekleştirildi.