AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİ UYGULAMA MUTFAĞINDA
Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı 1. Sınıf öğrencileri uygulama dersleri kapsamında bıçak kullanım teknikleri ve doğrama teknikleri üzerine çalıştı.
Bahçelievler Kampüsü’nde bulunan Uygulama Mutfağında bıçak kullanımı ve doğrama teknikleri üzerine pratik yapan aşçılık öğrencilerinin oldukça ilgili olduğunu belirten Wo-Wo Brasserie Executive Şefi Ahmet Savaş, “Birbirinden farklı sebzeler üzerinde çeşitli doğrama teknikleri yapan öğrencilerimiz mutfakta her geçen gün daha deneyimli birer aşçı olarak yetişmekte” dedi.
Aşçılık 1. Sınıf öğrencilerinin mutfağa oldukça ilgili olduklarını belirterek söze başlayan Aşçılık Bölümü Öğretim Üyesi Onur Cevdet Altun, Mersin’de gerçekleştirilen Narenciye Festivali hakkında da değerlendirmede bulundu. Altun, “Narenciye Festivali öğrencilerimiz açısından takım ruhunu ve iş ahlakını ön plana çıkaran bir festival oldu. Festivalde düzenlenen lezzet yarışmasına katılmamız öğrencilerimizin mutfağı daha da sevmelerini ve sahiplenmelerini sağladı. Bu tür festivallerde yerimizi alarak öğrencilerimizi sektöre hazır hale getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.