AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMALI MAKARNA EĞİTİMİ
Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı 1. Sınıf öğrencileri uygulama dersleri kapsamında makarna çeşitleri, sos kullanımı ve sunumu üzerine çalıştı.
Bahçelievler Kampüsü’nde bulunan Uygulama Mutfağında gerçekeleşen eğitim kapsamında açıklama yapan Aşçılık Bölümü Öğretim Üyesi Onur Cevdet Altun, “Öğrencilerimiz gıda hazırlama ve pişirim teknikleri dersinde dünya mutfağında önemli bir yere sahip olan makarnayı üretmeyi, pişirmeyi ve sunmayı uygulamalı olarak öğrendiler. İnsanlık tarihi için önemi büyük olan tahılı, tahıldan üretilen makarnayı, Mersin’in emektar şeflerinden Wo-wo Brasserie şefi Ahmet Savaş ve Salih Sancar’ın katkılarıyla uygulamaya döktüler. Makarnanın dünya mutfaklarında nasıl pişirildiğini ve sunulduğunu, diyet mutfağında veya sporcu beslenmesi içinde önemli olduğunu öğrendiler. Öğrencilerimizin meslek hayatlarına katkıda bulunacak her detayı bu derste onlara vermeye özen gösterdik ve çabalarımızın karşılığını da aldığımızı düşünüyorum. Geleceğin yetenekli şeflerine özverileri için teşekkür ediyorum” dedi.
Aşçılık 1. sınıf öğrencisi Eylül Feride Kutsar ise makarnanın insan sağlığındaki önemini ve değerini gördüklerini belirterek, “Makarna pişirim tekniklerininin önemini, hangi sosların hangi makarnayla daha lezzetli olacağını ve sunumu tekniklerini çalıştık. Makarnanın ana yemek ve yan ürün olarak kullanılabileceğini, sosların hangi noktada makarnaya değer kazandırdığı konusunda bilgiler edindik” şeklinde konuştu.