AŞÇILIK PROGRAMI ANADOLU'NUN MİRASI SOFRAMDA YARIŞMASINDA DERECE ALDI
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi tarafından 'Anadolu'nun Mirası Soframda' yemek yarışması düzenlendi. Toros Üniversitesi Aşçılık Programı Bölümü öğrencileri yarışmada dördüncü olarak derece aldı.
Yarışmanın jüri üyeliklerini SCÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Tuğkan Şeker, öğretim görevlisi şef Asuman Kerkez, şef Claudio Chinali, yazar Ebru Erke, şef Yunus Emre Akkor ve şef Umut Reçber yaptı.
25 üniversiteden toplam 80 takımın katıldığı ve Yöresel yemeklerinden örnekler sunulan yarışmada Aşçılık Programı öğrencileri Eyüp Ali Köse, Emir İçen, Berkan ve Damla dördüncü oldu.
Yarışmada "ana yemek" kategorisinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri İrem Can ve İbrahim Ulus, "tatlı" kategorisinde Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Sena Çengelköy ve Emircan Sarıkaya birinci oldu.