AŞÇILIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNE OSMANLI SARAY MUTFAĞI DERSİ
İnogar Gıda Girişimcilik merkezinde gerçekleşen Toros Üniversitesi Aşçılık Programı Mutfak Uygulamaları dersi kapsamında Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Danışmanı Gurme Şef Haldun Tüzel ve TAFED Milli Takım Temsilcisi Şef Mustafa Polat konuk oldu.
Uygulama dersine Gurme Şef Haldun Tüzel ve Şef Mustafa Polat’ın yanı sıra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Gör. Sabri Kalkan, MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kamuran Öztop, Midpoint Yönetici Şefi Salih Sancar ve Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü Uygulama Şefi Ahmet Savaş katıldı.
Osmanlı Saray Mutfağı lezzetleri hakkında bilgi veren Gurme Şef Haldun Tüzel ve Şef Mustafa Polat daha sonra öğrencilerle birlikte yemek yaptı.
Dersin ardından konuşan Şef Tüzel ‘’Bugün Toros Üniversitesi’ndeydik. Çok güzel, interaktif ve faydalı bir gün geçirdik. Genç arkadaşlarla birlikte olmanın verdiği keyif apayrıydı. Başta Kamuran hocam ve Sabri Kalkan hocam olmak üzere Toros Üniversitesi’nin genç arkadaşlarına bizlerle vakit geçirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Hepsine pırıl pırıl bir ufuk ve apaydınlık bir yol diliyorum. Umarım her şey çok güzel olur’’ şeklinde konuştu.
Ülkemizin Gastronomi alanında çok güzel işler yapacağına inandığını söyleyerek söze başlayan Şef Polat‘’ Saray Mutfağında matbah-ı amire eden sevgili şefim Haldun Tüzel ile beraber verimli bir workshop atölyesi gerçekleştirdik. Ben bu dayanışmaya destek veren, omuz veren Kamuran Hocamıza, Sabri Hocamıza, Salih şefime, Ahmet şefime ve buradaki öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum’’ dedi.
Dersin sonunda konuk şefler Şef Haldun Tüzel, Şef Mustafa Polat ve Şef Salih Sancar’a plaket verildi.