
BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU DÜNYA OBEZİTE GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ
Toros Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Topluluğu, 4 Mart Dünya Obezite Günü kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla 45 Evler Kampüsü’nde bir etkinlik düzenledi.
Etkinlikte, öğrenciler tarafından ücretsiz vücut analizi yapılarak katılımcılara beden kitle indeksi ve vücut kompozisyonları hakkında bilgi verildi. Aynı zamanda, sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Beslenme topluluğu üyeleri, dengeli ve sağlıklı bir diyetin önemi, obezitenin sağlık üzerindeki etkileri ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları konusunda katılımcılara çeşitli bilgiler sundu.
Etkinlik boyunca öğrenciler, ellerinde eğlenceli ve bilinçlendirme amaçlı pankartlar taşıyarak obeziteyle mücadelede sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Katılımcılar, beslenme konusunda doğru bilgileri edinirken, aynı zamanda keyifli vakit geçirdi.
Bu etkinlik, bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasına katkı sağlamak ve obeziteyle mücadelede farkındalık oluşturmak adına başarılı bir organizasyon oldu.