GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ HATAY’DA
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü İçecek Teknolojisi dersi kapsamında üzüm çeşitlerini yerinde gözlemlemek için ders sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Çağla ÖZBEK önderliğinde Hatay’daki Antioche Üzüm Bağları ziyaret edildi.
Öğrenciler, Türkiye’de gastronominin önemli merkezlerinden biri olan Hatay’da, yerel lezzetleri tanımak ve deneyimlemek için UNESCO Gastronomi Evinde öğle yemeği yiyip, Taratur yapım atölyesine katıldılar.
Hatay Arkeoloji Müzesi ve Oyuncak Müzesi ziyaret edildi.
Hatay EXPO Gastronomi Akademisinin hikayesini Dr. Öğr. Üyesi Esat ÖZATA anlattı.
Son olarak öğrenciler, Hatay Lezzet Festivalinin açılış gününde yerel üreticiyle görüşerek Hatay’a özgü lezzetleri deneyerek geziyi sonlandırdı.
Dr. Öğr. Üyesi Çağla ÖZBEK, öğrencilerin derslerde edindiği teorik bilgiyi yerinde deneyimleyerek pekiştirmesinin çok önemli olduğunu ve Gastronomi ve Mutfak Sanatlarının yemek yapımının yanında bölgelerin kültürel özelliklerinin ve miraslarının da bilinmesini gerektiren bir alan olduğunu vurguladı.