HARRAN ÜNİVERSİTESİ HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA YÖRESEL YEMEKLER BULUŞMASI
Harran Üniversitesi Halfeti Meslek Yüksekokulu ve Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı işbirliğinde Sakin Şehir Halfeti'de Yöresel Yemekler Buluşması etkinliği düzenlendi. Aşçılık Programı akademisyenleri, eğitmen şefleri ve öğrencileri tarafından Mersin ve Şanlıurfa'ya özgü yöresel yemekler hazırlandı. Şanlıurfa Mutfağına ait çiğ köfte, içli köfte, patlıcan kebabı, soğan kebabı, ve şıllık tatlısı Toros Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencilerine uygulamalı olarak anlatılırken, Mersin Mutfağına ait tantuni, humus, sıkma, batırık, cezerye ve kerebiç tatlısı Halfeti Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerine uygulamalı olarak anlatıldı.
Her iki üniversitenin öğrencileri ve akademisyenleri ile kültürel bir etkileşimin yaşandığı etkinlik; üniversiteler arası işbirliği ve Türk Mutfağına ait yöresel ürünlerin tanıtımı açısından oldukça verimli geçti.
Etkinliğe Harran Üniversitesi Rektörlüğünü temsilen Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali ÇULLU ve Prof. Dr. Ali Volkan BİLGİLİ, Halfeti Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mehmet Fatih KAYRAN, Halfeti Halk Eğitim Müdürü Sabahattin KORKMAZ, Halfeti İlçe Tarım Müdürü Akan AKMEŞE katılarak, Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı akademik personellerine plaket takdimi gerçekleştirildi. Halfeti Meslek Yüksekokulu Turist Rehberliği programı öğrencilerinin Aşçılık öğrencilerimize Halfeti'yi tanıtma ve tekne turu gezisi sonrasında etkinlik sona erdi.