TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE ‘’TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’’ KUTLANDI
Toros Üniversitesi’nde "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte deprem illerinin yöresel lezzetleri tanıtıldı.
T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Toros Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencileri45 Evler Kampüsü’nde deprem illerinin mutfaklarına ait yemekleri sundu.
Etkinlik kapsamında Aşçılık Programı akademisyenleri ve öğrencileri belen tavadan bostana salatasına, içli pilavdan tepsi kebabına, yuvalama köftesinden mahlepli çöreğe kadar birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin sunumunu gerçekleştirdi.
Etkinlik kapsamında açıklama yapan Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı Öğr. Gör. Uğurcan Metin, yapılan yemeklerin günümüze kadar nasıl geldiği hakkında bilgiler verdi. Metin; “21-27 Mayıs tarihleri arasında olan Türk Mutfağı haftası kapsamında Türk Mutfağının lezzetlerinden oluşan bir büfe hazırladık. Büfemiz Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen felaketten etkilenen 11 deprem ilinin yemeklerinden oluşmakta. Kültürlerimizin kaybolmaması için gastronomik hareketimizi başlatmış olduk. Bu etkinlikte emeği geçen Aşçılık programı öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.