TOROS ÜNİVERSİTESİ 4. PSİKOLOJİ GÜNLERİ BAŞLADI
Toros Üniversitesi Psikoloji Topluluğu’nun organize ettiği ve bu yıl 4.sü düzenlenen Psikoloji Günleri, Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü’nde başladı.
24-25 Nisan tarihleri arasında 6 oturumda gerçekleştirilecek olan Psikoloji Günleri’nin bu yıl ki teması: “İçimizdeki Karanlığa Yolculuk Öfke” olarak belirlendi.
45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen açılışa İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel, Genel Sekreter S. Reşit Aşkın, Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu’nun yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
İki gün sürecek olan Psikoloji Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Psikoloji Topluluğu Başkanı Mehmet Kızılarslan, topluluk olarak daha ılımlı ve sofistike konuları işlemek isterdik ama son zamanlardaki yaşanılan olaylar göz önüne alındığında toplumsal bir sorun olan bu konuyu işlemeye karar verdik dedi.
İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel ise yaptığı açılış konuşmasında öfkenin toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekti. Toplum olarak sabırsızlık ve tolerans eksikliği sorunlarını yaşadığımıza dikkat çeken Prof. Dr. Türkel, “Aracımızla evimizden işimize gelirken bile trafikte sabırsızlık, tolerans eksikliği ve öfke sorunu ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Öfke toplumun her kesiminde hissedilen bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Biz büyükler olarak bu konuda sınıfta kaldık ama siz değerli gençlerin birbirine daha sağlıklı, daha toleranslı davranarak bu problemi aşacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
ÖNEMLİ OLAN ÖFKEYİ KONTROL ALTINA ALABİLMEKTİR
Açılış konuşmalarının ardından 4. Psikoloji Günleri’nin ilk oturumunda konuşan Toros Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, empati ve öfke arasındaki denklem konusunda bilgiler verdi. Öfkenin insana özgü belirli bir düzeyde normal bir duygu olduğunu belirten Prof. Dr. Elbeyoğlu “Öfke sağlıklı bir şekilde ifade edildiğinde yapıcı ve düzelticidir. Önemli olan öfkeyi hayatımızdan çıkarmak değil bu duyguyu kontrol edebilmektir. Öfke kontrol edilemediğinde yıkıcı ve tahrip edici olabilir. Şiddet, saldırganlık kontrol edilemeyen öfkenin dışa yönelik ifade edilme şeklidir” dedi.
24 ve 25 Nisan tarihleri arasında devam edecek 4. Psikoloji Günleri’nin Programı ise şöyle:
24 Nisan 2017 / Pazartesi
10.00-11.00 Açılış Töreni
11.00-12.00 Empati, Öfke ve Siz (Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu)
12.30-14.00 ARA
14.00-15.30 Neden Öfkeleniriz? (Öfkeye Nörobilimsel Yaklaşım / Uzm. Psk. Alkım Seven)
16.00-18.00 Öfke Kontrolü ve Krize Müdahale ( Psk. Çağla Aykın Kuriş ) WORKSHOP
25 Nisan 2017 / Salı
11.00-12.30 Yakın İlişkiler ve Öfke /Flört İlişkilerinden Evliliğe (Uzm. Psk. Zehra Erol)
12.30-14.00 ARA
14.00-15.30 Toplumsal Açıdan Öfke (Ayrımcılık-Ötekileştirme / Psikiyatr Cemal Dindar)
16.00-18.00 Sanat Terapisi ve İyileştirme (Psk. Müge Beğenilmiş ) WORKSHOP
FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU PANCARDAN PEKMEZ ' CANAN YAŞAR FOTOĞRAF SERGİSİ
Toros Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu Psikoloji günlerini daha renkli hale getirmek amacı ile 45 Evler Kampüsü bahçesine açtığı“Pancardan Pekmez ' Canan Yaşar Fotoğraf Sergisi” ile destek verdi.
Fotoğrafçılık Topluluğu Danışmanı Hülya Gündoğdu ve Topluluk Başkanı Muhammet Baki Kastaci önderliğinde açılan sergide usta fotoğrafçı Canan Yaşar’ın objektifine takılan “Pancardan Pekmez” temalı fotoğraflar yer aldı.