TOROS ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
Toros Üniversitesi ve Mersin Şefler Birliği işbirliği gerçekleştirilen "2. Geleneksel Gastronomi Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.
Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü bahçesi ve uygulama mutfağında düzenlenen şenlikte, Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversitelerde eğitim alan ilgili bölüm öğrencileri ve şefler bir araya geldi.
Şefler, Uzak Doğu ve İtalyan mutfağına özgü lezzetleri katılımcılar için görsel şovlarla hazırlarken, üniversite öğrencileri sunumları ilgiyle izledi. Yöresel yemek ve tatlıların da tanıtımının yapıldığı şenlikte, renkli görüntüler oluştu.
Bu arada, öğrenciler de organizasyon kapsamındaki yemek yarışmasında hünerlerini sergiledi.
Toros Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Kamuran Öztop, yaptığı açıklamada yaptığı açıklamada, şenliğin güzel bir ortamda, usta isimlerin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
Etkinliğe geniş katılım sağlandığını ifade eden Öztop, "Öğrencilerin bilgi alabileceği, eğlenebileceği renkli bir etkinlik olmasını diliyorum. Şenlik kapsamında bu alanın duayeni diyebileceğimiz isimlerle atölyelerimiz oluyor. Bu yılın konseptini de İtalyan ve Uzak Doğu mutfağı olarak belirledik." dedi.
Öztop, ilerleyen süreçte "Mersin Lezzetleri" adıyla da yarışma düzenleyeceklerini bildirerek, "Bu bölgenin gastronomisine kazandırabileceğimiz her türlü etkinlikle var olacağız. Güzel planlarımız var." diye konuştu.