TOROS ÜNİVERSİTESİ GIDA TEKNOLOJİSİ VE AŞÇILIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNDEN ARBEL’E TEKNİK GEZİ
Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi ve Aşçılık Programı birinci sınıf öğrencileri, Arbel Makarna Anonim Şirketi’ne (A.Ş.) teknik gezi düzenledi.
12.12.2019 Perşembe günü Arbel Makarna A.Ş.’de düzenlenen teknik geziye, Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Başak Öncel, Öğr. Gör. Çağla Özbek, Öğr. Gör. Betül Yapıcı Nane ve Aşçılık Programı Öğr. Gör. Uğurcan Metin ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.
Teknik gezi kapsamında, AR-GE Müdürü Orhan Dimici ve ekibi tarafından öğrencilere üretim tesisi gezdirilerek, makarnanın yapılış aşamaları hakkında detaylı bilgi verildi. Öğrenciler, AR-GE laboratuvarında hammadde ve nihai ürünlerde yapılan analizler hakkında teorik bilgi edindi.
Fabrika bünyesinde üretilen farklı içerik, kesim ve paketleme tekniği uygulanarak üretilen ürünler; öğrencilerin odak noktası oldu.
Etkinlik sonunda, Arbel Makarna A.Ş. Sorumlu Gıda Mühendisi, öğrencilerin sorularını cevapladı.