TOROS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN TEKNİK GEZİ
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Organik Tarım dersi kapsamında “Mersin’den Dedemin Bahçesi 1962” avokado ve limon bahçelerine teknik gezi düzenlendi.
Teknik geziye Dr. Öğr. Üyesi Çağla Özbek, Dr. Öğr. Üyesi Didem Demir, Öğr. Gör. Uğurcan Metin ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı ve Gıda Teknolojisi programı öğrencileri katıldı.
Tömük’te iyi tarım uygulamaları ile üretim yapılan bahçede tarımsal işlemler uygulamalı olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı ve Gıda Teknolojisi programı öğrencilerine aktarıldı.
Dersin sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Çağla ÖZBEK tarladan sofraya temiz ve doğal gıdaya ulaşabilme konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak gerektiğini vurguladı. Öğr. Gör. Uğurcan METİN ‘’Mutfak uygulamalarında narenciye zengini bölgemizin ürünlerinden daha fazla yararlanmak ve bu ürünleri iyi tanımak gerekiyor’’ şeklinde konuştu.