TOROS ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLERDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR & YENİ TRENDLER ULUSLARARASI SEMPOZYUMU’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI!
Toros Üniversitesi tarafından “Sosyal Bilimlerde Güncel Yaklaşımlar & Yeni Trendler Uluslararası Sempozyumu (International Symposium on Current Approaches & New Trends) 24-25 Haziran 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleştirildi. Sempozyum partnerleri olarak Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Odessa Devlet İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Akademisi, Silifke Ticaret Odası, Türk Uluslararası Eğitimciler Ağı (TIEN), Daffodil Uluslararası Üniversitesi, Malezya Teknoloji Üniversitesi ve Punjab Üniversitesi yer aldı. Toros Üniversitesi, sempozyum kapsamında yurtdışından birçok üniversiteyi ağırlamanın haklı gururunu yaşadı.
Sempozyum kapsamında güncel konularda özel paneller gerçekleştirildi…
İki gün süren sempozyumun ilk gününde, aralarında başta Toros Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Ömer ARIÖZ’ün de bulunduğu birçok değerli akademisyen tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ömer ARIÖZ, göreve başladığı ilk günden bu yana Toros Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası platformlarda ses getirmesi için bu tür bilimsel etkinliklerin önemine değinerek, sempozyumun hem üniversitenin hem de Mersin’in tanıtımı konusunda oldukça önem arz ettiğini belirtti.
Sempozyumun ilk gününde “Yeşil Mutabakat Sürecinde Kadın Girişimciliği” konulu özel bir panel gerçekleştirilirken, ikinci gününde ise TIEN tarafından “Yüksek Öğretimde Uluslararasılaşma” konulu özel bir panel gerçekleştirildi. Ayrıca sempozyum esnasında başta Toros Üniversitesi ve paydaş kurumların, ardından Mersin’in tanıtımı videolar vasıtasıyla yapıldı.
Sempozyumda 150’den fazla bilimsel bildiri sunuldu…
Sosyal Bilimlerde Güncel Yaklaşımlar & Yeni Trendler Uluslararası Sempozyumu’nda iki gün boyunca sosyal bilimlerdeki güncel konular akademik bir ortamda tartışılarak güncel bilgi ve uygulamaların ilgili kişiler arasında aktarımı sağlandı. Sempozyum kapsamında 150’nin üzerinde akademik yayının sunumu yapıldı ve yabancı ülkelerden toplamda yedi adet davetli konuşmacı, güncel konularda katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı. COVID-19 küresel salgını ve ardından yaşanan toplumsal ve teknolojik dönüşümün bir gerekliliği olarak ortaya çıkan dijitalleşmenin önemine vurgu yapıldı.
Sempozyuma dünyanın dört bir yanından ilgi gördü…
Sempozyuma ülkemizin yanı sıra Bangladeş, Hindistan, Pakistan, Malezya, Çin, Azerbaycan, Güney Kore, İran, İngiltere, Japonya, ABD, Polonya ve Ukrayna’dan da değerli akademisyenler katılım sağladı. Sempozyumla ilgili haberler; The Bangladesh Today, The New Times ve Daily Industry gibi uluslararası yayın organlarında da yerini aldı.
Pandemi koşullarından dolayı online olarak gerçekleştirilen sempozyumun devamının gerçekleştirilmesi ve böylece uluslararası eğitim kuruluşları arasındaki koordinasyonun ve işbirliğinin geliştirilmesi hedeflendi. Sempozyumun ilk olmayacağı ve bundan sonra da güncel konular üzerine yapılacak sempozyumların gerek Mersin’e gerekse ülkemize bilimsel anlamda katkı sağlayacağı temennisinde bulunuldu.