TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. KAHVE SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen 3. Kahve Sempozyumu, 27 Ağustos 2025 tarihinde çevrim içi ortamda başarıyla gerçekleştirildi.
Sempozyumun açılış töreni, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Bahar Taner ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz’ün konuşmalarıyla başladı. Açılışta, kahvenin tarihsel ve kültürel yolculuğuna, gastronomideki önemine ve sempozyumun bilimsel katkılarına vurgu yapıldı.
Prof. Dr. Bahar Taner’in başkanlığında gerçekleşen sempozyumda, kahvenin dünya genelindeki kültürel ve ekonomik etkileri ile Türk gastronomi kültüründeki yeri bilimsel bir perspektifle ele alındı. Tropikal iklimlerde ve dağlık platolarda yetişmesine rağmen, dünyanın en çok tüketilen içeceklerinden biri olan kahve; tarih, kültür, ekonomi ve gastronomi ekseninde, farklı disiplinlerden akademisyenlerin katkılarıyla çok yönlü olarak değerlendirildi.
Etkinlik, kahveye dair bilimsel bilgi birikiminin paylaşılmasına olanak sunarken, yeni araştırmalara ilham vermesi ve disiplinlerarası iş birliklerine zemin oluşturması açısından da önem taşıdı.



