TOROS ÜNİVERSİTESİNDE YUMUŞAK KONTAK LENS İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI
Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı tarafından “Yumuşak Kontak Lens Genel Bilgilendirme ve Alcon’un Sunduğu Çözümler” konulu bir panel düzenlendi.
Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü’nde düzenlenen panele çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi katıldı.
SAHADA, KOOPERATİF İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARINIZ DA OLSUN
Türkiye Gözlükçüler Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Vardi, konfederasyon olarak 3 federasyon ve 25 tane dernek olduğu bilgisini aktardı. Turgut Vardi, Ege’de, Akdeniz’de ve İstanbul’da bir federasyon olduğunu dile getirerek, “Hedeflerimiz var. Şu anda çok kritik bir yerdeyiz. 1 ay içerisinde oda olacağız. Önümüzdeki günlerde sahaya çıktığınız zaman kooperatif ile ilgili çalışmalarınızın olacağını diye düşünüyorum. Hepinize iyi eğitimler ve iyi çalışmalar diliyorum” dedi.
YUMUŞAK KONTAK LENS ANLATILDI
Alcon Vision Care Bölüm Müdürü Anıl Esmer de, “Yumuşak Kontak Lens Genel Bilgilendirme ve Alcon’un Sunduğu Çözümler” konulu sunumunu yaparak, kontak lens ile ilgili doğru bilinen yanlışlar konusunda uyardı.
“YASAL DAYANAĞINIZ OLMALI”
Türkiye Gözlükçüler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özmutlu ise; iş mevzuatından bahsederek iş hayatında insanı neler beklediği ile ilgili bilgilendirdi. Ramazan Özmutlu, “Olumlu ve olumsuz her türlü karşılaştığınız durumlarda nasıl bir alan açabiliriz? ‘Yasalarda Optisyenlik Müesseseleri’, ‘Optisyenin Görev ve Sorumlulukları’, ‘Optisyenin Müesseseye Karşı Görev ve Sorumlulukları’, ‘Optisyenin İdareye Karşı, İl Sağlık Müdürlerine Karşı Görev ve Sorumlulukları’, ‘Optisyenin SGK’ya Karşı Görev Sorumlulukları’, ‘5113 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun’ başlıklı yasalarımız var. Bu kanun ve yönetmeliği bilmek zorundasınız. Çünkü hayatınız boyunca bu mesleği icra edeceksiniz. Mutlaka bir yasal dayanağınız ve bir yasal savunmanız olması gerekli” diye konuştu.
“2-3 SENE MUTLAKA BİR MÜESSESEDE ÇALIŞIN”
Türkiye Gözlükçüler Konfederasyonu Genel Sekreteri İlker Ayaz, öğrencilerin staj dönemlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Ayaz, mesleğinde 25. Yılı olduğunu ifade eden İlker Ayaz, “Öncelikle hepiniz gözlük takmayı çok seveceksiniz. Hatta gözünüz bozuk değilse bile müessesede B plan 0 numara gözlük takacaksınız. Önceliğiniz bu olacak. Çünkü yapmış olduğunuz meslekte, insanlara yardımcı oluyorsunuz. Bu insanlar hasta olarak size geliyorlar. Tedavi unsuru reçete ile size geliyorlar. Bu hizmeti verirken öncelikle sizlerin de o gözlüğü takması, onun problemlerini yaşıyor ve hastaların sizin onlara takdim ettiğiniz gözlüklerle ne gibi sıkıntıları yaşadığını yaşaması lazım. Sadece lens takarak bu mesleği devam ettiremezsiniz. Gözlük de takacaksınız. Bunun çok büyük faydalarını göreceksiniz. Çünkü hastalarınızın 4’te biri ‘Sizin taktığınız gözlükten yok mu?’ diyecek ve satış aşamasında size çok büyük katkısı olacak. Öncelikle mesleğiniz bir sağlık mesleği. Aynı zamanda da bir ticaret mesleği. Ayrıca kendi mağazanızı açma hayaliniz var bunu çok iyi anlıyorum. Ama benim size tavsiyem okuldan mezun olur olmaz bütçeniz sermayeniz buna yetse dahi böyle bir şeye kalkışmayın. Mutlaka 2-3 sene başka bir müessesede çalışarak bir tecrübe edinin” şeklinde konuştu.
Panelin ardından öğrencilerin merak ettiği sorular yanıtlandı.