TOROS’UN AŞÇILARI LEZZET FESTİVALİ’NDE
Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri Adana Valiliği himayesinde düzenlenen Adana Lezzet Festivali’ne katıldı.
Adana Valiliği himayesinde, kamu ve özel kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının ortaklığında ile 6-7-8 Ekim 2017 tarihlerinde “Adana Lezzet Festivali” düzenlendi. Festivale Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri hazırladıkları gastro show ile renk kattı.
Adana Narenciye Parkında kurulan dev festival merkezinde 3 gün boyunca süren festivalde, Aşçılık bölümü öğrencileri füzyon mutfak uygulaması kapsamında Uzakdoğu lezzetlerinden Suşi ve Noodle’ı, İtalyan lezzetlerinden Pizza’yı Türk mutfağında önemli bir değer olan Adana kebabı ile birleştirdi. Ana sahnede gerçekleştirilen gastro show’a katılımcılar büyük ilgi gösterdi.
Festival kapsamında açıklamalarda bulunan Toros Üniversitesi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri bölüm başkanı M. Fatih Kayran, “Bölgemizde gerçekleştirilen Gastronomik değerlerimizin tanıtımı açısından önemli olan organizasyona öğrencilerimiz ile birlikte katılım sağladık. Festivalde öğrencilerimiz ile birlikte mutfakta kültürlerin buluşmasını temel alan Füzyon mutfak uygulaması sonucunda hazırladığımız ürünleri katılımcıların beğenisine sunarak olumlu geri dönüşler aldık” dedi. Kayran son olarak hem sektörün hem de öğrencilerin gelişimleri için önemli olan bu tür organizasyonlara üniversite olarak katılım sağlamaya devam edeceklerini belirtti.