TOROS’UN AŞÇILARINDAN AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Toros Üniversitesi Aşçılık bölümü öğrencileri "Aşure Günü" etkinliği düzenledi.
Aşçılık bölümü öğrencileri tarafından pişirilen aşure, Bahçelievler Kampüsü’nde bulunan hocalara ve öğrencilere ikram edildi.
Etkinlik kapsamında açıklama yapan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı M. Fatih Kayran, mutfak Kültürümüzde önemli bir hikayesi ve yeri olan aşureyi öğrencilerimizle birlikte uygulama mutfağımızda hazırladık. Tüm öğrencilerimiz eğitim süresince özenli şekilde aşure yapımına katkı sağladılar. Aşure'nin içeriğini, buğday, nohut, fasulye, kayısı, kuş üzümü, kuru incir, fındık, ceviz ile hazırlayarak hindistan cevizi, öğütülmüş fındık ve nar kullanarak sunuma hazır hale getirip Bahçelievler Kampüsü’nde bulunan öğrencilerimize ikram ettik. Bu bağlamda aşçılık programı öğrencilerimize mutfak kültürümüzün önemli bir parçasını öğreterek diğer öğrencilerimizin de bu önemli lezzetimizi tatmalarını sağladık, şeklinde konuştu.
Aşçılık bölümü 2. Sınıf öğrencisi Kevser Ramazan ise, geçen yılki gibi bu yılda uygulamalı eğitimlerin devam ettiğini, bu günkü derste aşurenin hem tarihsel olarak günümüze kadar gelen hikayesini, hem de uygulamalı olarak pratiğini öğrendiklerini belirtti. Ders sonunda hazırladıkları aşureleri hocalara ve öğrencilere dağıtarak tatmalarını sağladıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Kevser Ramazan, aldığımız bu olumlu tepkiler bizi motive ederek mesleğe daha da hevesle bakmamızı sağlıyor, dedi.