UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ İLE 50.000 TL HİBE İMKANI
Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TORSEM) koordinasyonunda, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere KOSGEB’in sağladığı 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi desteğinden yararlanma imkanı tanıyan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başladı.
Toros Üniversitesi ile İŞKUR ve KOSGEB ortaklığında gerçekleştirilmesi planlanan 10 grup eğitimin üçü geçtiğimiz hafta tamamlandı.
Yılsonuna kadar 10 grup eğitimi tamamlamayı hedeflediklerini belirten Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR; eğitimlerin öncelikli olarak Toros Üniversitesi mezunları ve öğrencilerinin, sonrasında bölgedeki tüm girişimci adaylarının katılımına açık olduğunu belirtti. Bölgedeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için girişimcilere verilen eğitimlerin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektör ÖZDEMİR bu konuda; “Toros Üniversitesi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız ve girişimcilere iş kurma süreçlerinde destek sunma konusunda her zaman yanlarındayız.” şeklinde konuştu.
Eğitim sonlarında KOSGEB destekleri hakkında bilgi vermek üzere eğitimlere katılan KOSGEB Mersin Müdürlüğü uzmanlarından KOBİ Uzmanı Mehmet EREN; “Verilen girişimcilik eğitimlerinin girişimcilerin sürdürülebilir işletmeler kurması konusunda başarı oranını ciddi şekilde artırdığını, eğitimlerin nitelikli olmasının bu durumda önemli rol oynadığını, Toros Üniversitesi’nin bu anlamda sorumluluk alarak verdiği nitelikli eğitimlerle büyük katkılar sunduğunu ve KOSGEB’in çözüm ortağı olduğunu” belirtti.
TORSEM Müdür Yardımcısı ve KOSGEB Eğitmeni Öğr. Gör. Kamuran ÖZTOP, “TORSEM olarak bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda alanında uzman hocalar tarafından birçok eğitim programının düzenlenmekte olduğunu, bu kapsamda düzenlenen eğitimlerden biri olan girişimcilik eğitimlerinin girişimcilerin iş kurma süreçlerini doğru yürütebilmesi, işletme fonksiyonlarını kavrayabilmesi ve KOSGEB başta olmak üzere girişimcilere destek veren kurumlardan nasıl yararlanabileceklerini öğrenmeleri amacıyla düzenlendiğini ve oldukça olumlu geri bildirimler aldıklarını kaydetti. Bu süreçte girişimcilik eğitimine katılan ve sigortası olmayan katılımcılara İŞKUR tarafından günlük 20 TL harcırah ve Genel Sağlık Sigortasının da ödenerek katılımcıların nitelikli eğitim alabilmesi için tüm koşulların sağlandığının altını çizdi.