İNTÖRN MÜHENDİSLİK UYGULAMASI
İntörn Mühendislik Uygulaması
İntörn Mühendislik”, mühendislik eğitimindeki derslerini tamamlamış öğrencilerin son dönemlerini 70 iş günü sanayide geçirecek olan mezun durumundaki mühendisler için geliştirilen yeni bir yaklaşımdır. İntörn mühendislik staj uygulamasının çok ötesinde, sanayide mühendis gibi görev almak ve çalışmalara katılmaktır.
“İntörn Mühendisler” Üniversitede aldıkları teorik ve pratik eğitimlerinin üzerine direkt olarak sanayideki uygulamaları da ekleyerek mühendis olarak sanayiye çıkmaya hazır olarak eğitilmektedirler. İntörn Mühendisler, tüm derslerini tamamladıktan sonra bu dönemlerin birinde sanayinin çalışma ve vardiya saatlerine uyarak zamanlarının tamamını sanayide ve üretim alanında, yani direkt olarak sahada geçirmektedirler.
Öğrenci Açısından İntörn Mühendisliğin Önemi
İntörnler, teorik olarak aldıkları eğitimleri uygulamalı olarak öğrenmektedirler. Bu doğrultuda öğrencilerin sektörü ve firmaları yakından tanıması da sağlanmış olmaktadır. Ayrıca intörnler çalıştıkları firmadan belirli bir referans alarak avantajlı bir duruma gelmekte, uygulamanın sonucunda özgüveni yüksek ve yeterli donanımı elde etmiş olarak çalışma hayatına başlamaktadırlar.
Mühendislik Fakültesi Açısından İntern Mühendisliğin Önemi
Stajdan çok farklı olan intörn mühendislik uygulaması ile Fakülteler ve firmalar arasında eşgüdüm artmış, mezun öğrencilerin firmalara ve topluma sundukları katma değer yükselmiş olacaktır. Ülkemizde nitelikli ara eleman sorunun çözümüne bu projenin önemli bir katkısının olacağı öngörülmektedir.
İntörn Öğrenci Olma Koşulları: Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı bölümlerin eğitim-öğretim müfredatlarında 7(yedi)'inci yarıyılını tamamlayan ve genel not ortalaması (GNO) en az 2.00 olan her öğrenci "İntörn Öğrenci" olarak adlandırılır. Bu koşulların sağlayan öğrencilerden İş Sağlığı ve Güvenliği derslerini başarmış ve Stajını yapmış öğrenciler Uygulamalı Mühendislik (İntörn) dersini alabilir.
Devam ve Başarı Durumu: İntörn Mühendislik" dersine final süresi dahil olmak üzere bir yarıyıl (yetmiş işgünü) eğitim-öğretim dönemini kapsar ve devam zorunluluğu iş günü üzerinden %100’dür. Yarıyıl bitiminde ilgili danışman öğretim üyesi ve/veya öğretim görevlisi, İntörn yapılan işyeri temsilcisinin görüşü doğrultusunda "Toros Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği"nin Başarı Notuna ilişkin ilgili maddelerinde tanımlanan harf notlarından birisi "İntörn Mühendislik Dersini Başarma Esasları" çerçevesinde verilir. Başarı notu en az CC alan bu dersten başarılı sayılır.
İntörn Mühendislik Başvuru Formları Esaslar sayfasında yer almakta olup linki aşağıdadır.