YATAY GEÇİŞ
GENEL NOT ORTALAMASI KAPSAMINDA KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ
Genel Not Ortalaması Kapsamında Kurumlar arası yatay geçiş, yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılır. Genel Not Ortalaması kapsamında Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait Genel Not Ortalamasının 4 üzerinden en az 2.29 ve / veya 100 üzerinden en az 60 olması şarttır. Alt yarıyıllardan başarısız dersi olanlar başvuruda bulunamazlar. Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına Genel Not Ortalamasına göre yatay geçiş yapılamaz.
Genel Not Ortalaması Kapsamında Kurumlar Arası Yatay Geçiş Başvurusu İçin TIKLAYINIZ.
MERKEZİ YERLEŞTİRME (EK MADDE-1) KAPSAMINDA KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ
Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere Önlisans ve Lisans programlarına yatay geçiş için başvuru yapabilir. (Örneğin, İşletme (puan türü TM1) programında kayıtlı bir öğrencinin merkezi yerleştirme puanları arasında MF4 puanı varsa ve bu öğrencinin MF4 puanının geçmek istediği İnşaat Mühendisliği programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda uygulama esasları çerçevesinde yatay geçiş yapabilecektir.)
Merkezi Yerleştirme (Ek Madde-1) Kapsamında Kurumlar Arası Yatay Geçiş Başvurusu İçin TIKLAYINIZ.
YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ
Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından yurt içindeki aynı düzeydeki eşdeğer diploma programlarına yatay geçiş geçiş için, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.29 ve / veya 100 üzerinden 60 olması şarttır. Öğrencilerin yurt dışındaki yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yılda ÖSYS/YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yayımlanan yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş işlemlerine ilişkin duyurudaki asgari ÖSYS/YKS Puanına veya muadil belgelere sahip olması gerekmektedir. Ayrıca Yurt dışı üniversitelerden yapılan başvurularda öğrencinin yurt dışında öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın ön lisans veya lisans diploma vermeye yetkili bir kurum olarak Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınması şartı aranır.
Yurtdışı Yükseköğretim Kurumlarından Yatay Geçiş Başvurusu İçin TIKLAYINIZ.
KURUM İÇİ PROGRAMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ
Toros Üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulunun kendi bünyesindeki veya aynı üniversite içinde yer alan diğer fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulunun bünyesindeki eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde Kurum İçi yatay geçiş yapılabilir. Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.
Kurum İçi Programlar Arası Yatay Geçiş Başvurusu İçin TIKLAYINIZ.
Not: Başvurular ile ilgili sorun yaşamanız durumunda elif.kutlay@toros.edu.tr ve kubra.altundal@toros.edu.tr mail adreslerine başvuru belgelerinizi ve başvuru formlarınızı gönderebilirsiniz.