HAKKINDA
MİSYONUMUZ
Toros Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yenilikçilik ve topluma hizmet yoluyla, gastronomi alanında uzman bireyler yetiştirmeyi, mutfak sanatlarını bilimsel ve kültürel bir yaklaşımla ele almayı, sürdürülebilir ve sağlıklı beslenme ilkelerini içselleştirmeyi, yerel ve uluslararası mutfak kültürüne katkıda bulunmayı amaçlar.
EĞİTİM AMAÇLARIMIZ
1-Gastronomi ve mutfak sanatları alanında kuramsal bilgilerin yanında uygulamalı beceriler kazanmalarını, bu becerileri yaratıcı çözümler geliştirebilecek şekilde kullanmalarını sağlamak.
2-Gastronomi alanında bireysel ve grup çalışmaları yapabilen, proje yönetimi sorumluluğunu üstlenebilen, etik değerlere saygılı ve toplumsal duyarlılık sahibi bireyler yetiştirmek.
3-Gastronomi ve mutfak sanatları alanında bilgi alışverişini kolaylaştırmak amacıyla bir yabancı dili ileri, ikinci bir yabancı dili ise orta düzeyde kullanabilen, etkili sözlü ve yazılı iletişim kurabilen, girişimcilik düzeyleri yüksek profesyoneller yetiştirmek.
4-Gıda güvenliği, hijyen, doğal çevrenin korunması ve kültürel değerlerin sürdürülebilirliği gibi konularda bilinçli; sürekli kendini güncelleyen ve yeniliklere açık bireyler yetiştirmek.
Avantajlar;
- Bölümümüzde 6+2 eğitim modeli uygulanarak öğrencilerimizin son iki yarıyılda (140 iş günü) işyerinde eğitim alması, mezuniyet aşamasındaki öğrencilerin mesleki uygulama dersi ile sektörel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve profesyonel iş hayatına hazırlanması böylelikle yurtiçi ve yurtdışı sektörel iş birlikleri ile öğrencilere nitelikli bir iş deneyimi fırsatı sunulması,
- Sektörün önde gelen firma yöneticilerinin yer aldığı Danışma Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda iş dünyasının beklentilerini karşılayabilecek nitelikte bir eğitim planlaması,
- Dört yıllık eğitim sürecinde uygulama ağırlıklı eğitim veren bölümümüzün günümüz modern mutfak teknolojisine uygun, her türlü donanım ve ekipmana sahip yeni bir uygulama mutfağına sahip olması,
- Üniversite bünyesinde bulunan ve uygun olan diğer bölümlerden dersler alarak yan dal ve çift anadal yapma imkânı,
- Erasmus / Farabi gibi öğrenci değişim programlarına katılma imkânı,
- Bölümümüz tarafından festival, yarışma, workshop, teknik gezi gibi etkinlik ve faaliyetlerin organize edilmesi,
- Akdeniz mutfağının yaygın olarak kullanıldığı Doğu Akdeniz’in incisi Mersin İlinin hem turizm hem de yöreye özgü gıda ürün çeşitliliği gibi gastronomik unsurlar açısından önemli bir merkez olması,
- Mersin ilinin merkezi konumunda yer alan üniversitemizde şehrin yemek kültürünü yakından tanıma ve birçok sosyal faaliyetlere katılma imkânı,
- Öğrenci Kulüpleri, Sosyal Tesisler, Bahar Şenlikleri gibi Toros Üniversitesi’nin sunduğu birçok sosyal imkândan yararlanılması.
İş Olanakları;
- Konaklama İşletmeleri,
- Restoran İşletmeleri,
- Catering İşletmeleri,
- Hava Yolu Şirketleri,
- Gemi Mutfağı,
- Gıda İşletmelerinin Ar-Ge Departmanları,
- Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yiyecek-İçecek Bölümleri,
- Yemek Fotoğrafçılığı ve Stilistliği,
- Kendi İşletmelerini Kurabilme,
- Akademik Kariyer İmkânı.