HAKKINDA
Vizyonumuz;
Dünya mutfaklarına ilişkin teorik ve uygulamalı eğitim veren, gerçekleştirdiği bilimsel etkinlikler ile ulusal ve uluslararası alanda adını duyurabilen, gastronomi alanında yenilikleri izleyen, Türk mutfağının geliştirilmesinde ön sıralarda yer alan, evrensel etik ilkelere saygılı ve sosyal sorumluluklarını yerine getiren öğrenciler yetiştiren bir bölüm olmak.
Misyonumuz;
Türk mutfak kültürü başta olmak üzere, dünya mutfak kültürlerini gastronomi sanatına aktarabilen, sağlıklı ve güvenilir gıda üretimi yapabilen, yeme içme kültürü ile ilgili etik ilkeleri benimsemiş, geleceğin mutfak tasarımı, işleyişi ve yönetimiyle ilgili ileri düzeyde bilgi ve donanıma sahip, yaratıcı, yenilikçi ve girişimci gastronomlar yetiştirmek.
Hedeflerimiz;
- Türk mutfak kültürünü uluslararası standartlarda yer almasını sağlamak,
- Geleneksel ürün ve yöntemlerin bilinirliğini arttırmak ve sürdürülebilir kılmak,
- Yöresel gıdaları bilimsel araştırmalarla değerlendirerek yeni ürünler geliştirmek,
- En az iki yabancı dili iyi bilen, iletişim ve yönetim becerileri yüksek, uluslararası alanda mesleğini en iyi şekilde icra edebilecek öğrenciler yetiştirmek,
- Öğrencilere mezun olmadan önce sektörel deneyim kazandırmak,
- Sağlıklı ve güvenilir gıda üretmeyi bilen ve bu bilinci yansıtan nitelikli gastronomlar yetiştirmek,
- Öğrencilerin estetik ve sanat alanındaki becerilerini geliştirmek,
- Topluma dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve toplumun bu konuda bilinçlenmesini sağlamak,
- Nitelikli akademik çalışmalar üretebilmek.
Avantajlar;
- Bölümümüzde 6+2 eğitim modeli uygulanarak öğrencilerimizin son iki yarıyılda (140 iş günü) işyerinde eğitim alması, mezuniyet aşamasındaki öğrencilerin mesleki uygulama dersi ile sektörel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve profesyonel iş hayatına hazırlanması böylelikle yurtiçi ve yurtdışı sektörel iş birlikleri ile öğrencilere nitelikli bir iş deneyimi fırsatı sunulması,
- Sektörün önde gelen firma yöneticilerinin yer aldığı Danışma Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda iş dünyasının beklentilerini karşılayabilecek nitelikte bir eğitim planlaması,
- Dört yıllık eğitim sürecinde uygulama ağırlıklı eğitim veren bölümümüzün günümüz modern mutfak teknolojisine uygun, her türlü donanım ve ekipmana sahip yeni bir uygulama mutfağına sahip olması,
- Üniversite bünyesinde bulunan ve uygun olan diğer bölümlerden dersler alarak yan dal ve çift anadal yapma imkânı,
- Erasmus / Farabi gibi öğrenci değişim programlarına katılma imkânı,
- Bölümümüz tarafından festival, yarışma, workshop, teknik gezi gibi etkinlik ve faaliyetlerin organize edilmesi,
- Akdeniz mutfağının yaygın olarak kullanıldığı Doğu Akdeniz’in incisi Mersin İlinin hem turizm hem de yöreye özgü gıda ürün çeşitliliği gibi gastronomik unsurlar açısından önemli bir merkez olması,
- Mersin ilinin merkezi konumunda yer alan üniversitemizde şehrin yemek kültürünü yakından tanıma ve birçok sosyal faaliyetlere katılma imkânı,
- Öğrenci Kulüpleri, Sosyal Tesisler, Bahar Şenlikleri gibi Toros Üniversitesi’nin sunduğu birçok sosyal imkândan yararlanılması.
İş Olanakları;
- Konaklama İşletmeleri,
- Restoran İşletmeleri,
- Catering İşletmeleri,
- Hava Yolu Şirketleri,
- Gemi Mutfağı,
- Gıda İşletmelerinin Ar-Ge Departmanları,
- Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yiyecek-İçecek Bölümleri,
- Yemek Fotoğrafçılığı ve Stilistliği,
- Kendi İşletmelerini Kurabilme,
- Akademik Kariyer İmkânı.