HEDEFLER
GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2020-2021 HEDEFLERİ
Gıda teknolojisi programı öğrencilerinin teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilmesi, üretim tekniklerine hakim olabilmesi, mesleğiyle ilgili analiz ve üretim yöntemlerini uygulayabilmesini sağlamak.
Öğrencilerimizin çevre firma ve fabrikalarda doğabilecek iş imkanlarından faydalanmasını kolaylaştırmak ve tercih edilebilirlik şansını yükseltmek amacıyla, bölgedeki gıda firmaları ile iletişime geçerek Gıda Teknolojisi programının tanınırlığını arttırmak.
Gıda Sektöründe meydana gelen yenilikçi adımları takip ederek programda eşleştirmeler yapmak.
Gıda Proseslerinin : gıda güvenliği, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik etmenlerin olası etmenlerini göz önüne alarak gıda analizleri teorik ve uygulamalı bilimler ışığında öğretmek ve yeni ürün tasarımı konusunda bilgi ve beceriye sahip olmalarını sağlamak.