HAKKINDA
Gıda Teknolojisi Programı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Gıda İşleme Bölümüne bağlı olarak 2 yıllık eğitim veren bir ön lisans programıdır.
2019 –2020 Eğitim Öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak faaliyetlerine başlamıştır. Eğitim dili Türkçe’dir.
AMACIMIZ
Gıda sektörünün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte gıda bilimi ve teknolojisi konusunda bilgi ve beceri sahibi; gıda maddelerinin sağlıklı olarak üretilmesi, muhafazası, ambalajlanması, depolanması ve servis edilmesi aşamalarında; gıda kalite kontrol laboratuarların da ve hizmetlerinde ara eleman olarak çalışabilecek gıda teknikeri yetiştirmektir.
KAZANILAN DERECE
Teorik ve uygulamalı dersler alarak mezun olan öğrencilere “ön lisans diploması” verilmekte ve bu diplomaya sahip olanlar "Gıda Teknikeri " olarak çalışabilmektedir.
ÇALIŞMA ALANLARI
- Kamu kurum ve kuruluşlarında (Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri, Hastane Mutfakları, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri
- Özel gıda laboratuvarlarında
- Gıda kalite kontrol merkezlerinde
- Özel sektörde gıda ürünlerinin işlendiği, depolandığı ve ambalajlandığı fabrikaların üretim departmanları, kalite kontrol birimleri ve laboratuvarlarında
- Hazır yemek sektöründe