PROGRAM HAKKINDA
Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Programı 2014 yılında kurulmuştur.
İlk öğrenci alımı 2014-2015 akademik yılında başlamıştır. Eğitim Dili Türkçe'dir.
Programın eğitim süresi dört yarıyıl olup, staj süresi program süresine dahildir. Öğrenciler ikinci yarıyılın sonunda 30 iş günü staj yaparlar. Programda yer alan mesleki uygulama ve stajların tümünü tamamlayan öğrenciler "Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Ön Lisans" diploması ve "Tıbbi Görüntüleme Teknikeri" unvanı alırlar.
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, hekimin istediği radyolojik tetkikleri en uygun çekim protokolleri ile gerçekleştirmektedir. Öncelik sırasına göre hastaları kabul ederek, tetkiklerin ilgili bölümlere sevk edilmesini sağlamaktadır. Erken Tanı ve Tedavide Kilit Role Sahip Örgün ve ikinci öğretim olarak eğitim vermekte olan Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı, hastalıkların doğru tanı ve tedavisinin yapılmasını hedeflemektedir. Toplumun sağlıklı bireylerden oluşabilmesi için hastalıkların erken tanı ve tedavisi son derece önem taşımaktadır. Erken tanı ve tedavi sürecinde ise tıbbi görüntüleme yöntemleri çok kıymetli veriler sunmaktadır. Tıbbi görüntüleme yöntemlerinin verimli bir şekilde hedefine ulaşması, alanında iyi yetişmiş bir ekibin varlığı ile mümkün olmaktadır.
Bir Önlisans Programı olur dili Türkçedir. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programında birinci ve ikinci yarıyılda Uzaktan Eğitim derslerinin yanı sıra bölüm dersleri de verilmektedir. Birinci yarıyılda; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, İngilizce I dersleri uzaktan eğitim olarak okutulmakta olup; Anatomi, Fizyoloji, Radyolojik Görüntüleme I, Tıbbi ve Radyolojik Terminoloji, Tıbbi Biyoloji , İlk Yardım, I dersleri bulunmaktadır. İkinci yarıyılda ise, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, İngilizce II uzaktan eğitim dersleri ile birlikte Farmakoloji, Radyasyon Güvenliği ve Korunma, Radyolojik Görüntüleme II, Hastalıklar Bilgisi, Radyasyon Biyolojisi, Radyolojide Araç Gereç Bakım Onarım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri yer almaktadır. Üçüncü yarıyılda yer alan Radyolojik Görüntüleme Yöntemleri III, Nükleer Tıp, Radyolojik Anatomi, Anjiografi ve Girişimsel Radyoloji, Tıbbi Deontoloji, Modern Görüntüleme Yöntemleri Dördüncü yarıyılda; 3+1 sistemi ile Mesleki Uygulama dersi verilmektedir.
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programını başarı ile bitirenlere “Sağlık Teknikeri” unvanı ile birlikte ön lisans diploması verilmektedir. Çalışma alanları ise sağlık sektöründe çok önemli ve geniş bir alana sahiptir. Hastalığın teşhisi için istenmiş olan direkt filmler (Röntgen), Bilgisayarlı Tomografi, Manyetik Rezonans, Mamografi , Kemik Dansitometri, Periapikal Röntgen, LİNAC, PET, gibi birimlerde teşhis veya ışın tedavisi gören hastaların cihazlarının hazırlanması ve uygulanmasında çalışabilmektedirler.
“Tıbbi Görüntüleme Teknikeri” unvanı almış olan mezunlar, Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda, üniversite hastaneleri, özel hastaneler, özel görüntüleme merkezleri ve polikliniklerde iş imkânı bulabilmektedir. KPSS puanı ile atanma imkanları vardır.